fredag 12 december 2008

julavslutning vs. luciatåg

de kvinnliga lärarna var klädda i rött och svart sjöng "nu tändas tusen juleljus" och "tänd ett ljus och låt det brinna". de manliga lärarna var också klädda i rött och svart och spelade gittarr, saxofon och piano. Syon hade glitter i håret och berättade om Lucia och "lussenatten" som funnits sen medeltiden. Vaktmästaren läste "tomten" av Viktor Rydberg och Engelskaläraren filmade allt... (HEJ Komvux)

Lucia med tärnor kom och hälsade på det var 5 tärnor 10 stjärngossar, 6 tomtar, 3 pepparkaksgubbar och "en sockerbagare". GLADA sånger, många verser och nervösa solister. Klass 2 från Norrtullskolan klarade det fin fint även att Lucia blev knäsvag och var tvungen att vila lite. (min vän N som inte bott i Sverige så länge undrade om inte Lucian skulle stå där hela tiden. jo svarade jag. men hon blev nog lite för nervös så hon var tvungen att sätta sig ner lite...)

De tog i från tårna och jag kunde inte annat än LE hela framförandet. duktiga barn, komiska barn. utan att de ens visste om det..

de var så typiska också! typiska barn!

Inga kommentarer: