onsdag 13 mars 2013

Recept

Recept choklad-dymle-marshmallowkaka:
100g smör + 50g choklad (70%) - Smält detta!
2 ägg + 3dl socker - vispa detta
4 msk kakao + 1 tsk vaniljsocker + 1,5dl vetemjöl - rör ihop.
Ett knippe dummle - så många man vill ha. (Jag tog typ 20 st och det blev för mycket..)
1 påse minimarshmallows till toppen
Smält alltså smör och choklad ihop. Vispa ägg och socker och rör ihop de torra ingredienserna. Häll sedan ihop allt och häll i en bröad form. Pluppa i dumle som är delade på hälften så de sprids i chokladsmeten. Grädda i 200grader tills kakannästan är klar, (ta ev. folie på om kakan blir för bakad på toppen men är för rinnig innuti). Ta ut formen och lägg på  marshmallows och in i ugnen igen - grädda tills de fått färg och fluffat upp sig tjusigt! Ringla ev. över smält choklad över som extra pynt - ÄT!

Choklad-dumle-marshmallowkaka


 
Recept vaniljmuffins med vit choklad och hallon
 4 dl vetemjöl + 3 dl socker + 2 1/2 tsk bakpulver + 1/2 tsk salt +100 g smör (rumstempererat) +2 dl mjölk + 2 ägg + 1 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker). + typ 100-200g vit choklad + hallon.

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformar till max 2/3. Plutta i tre hallon och tre blitar vit choklad i varje. Hur stora bitarna är väljer ni själva. Lägg dem på ytan liksom för de kommer flyta ner till botten om man trycker för hårt... Grädda i ugnen i cirka 20-25min. Smält sedan mer vit choklad och ringla över muffinsen när de kallnat lite, pynta med sockersöta pynt! :)
Vaniljmuffins med vit choklad och hallon


Inga kommentarer: