lördag 14 december 2013

Lucia

5 sorters glögg

Ljus i vårt hus
Igår var det Lucia och på jobbet hade vi mysig överrapportering (till en början) i adventsljusstakens sken (och sedan lysrörens...) En kollega hade världens finaste pepparkaksdräkt under jobbkläderna så när rapporten var klar så svirade hon om till pepparkaka och vi andra blev tärnor och Lucia. Lätt fnissiga och glada gick/halvsprang vi mellan patienternas rum där vi sedan skred och sjöng "Sankta Lucia". 22 patienter fick vakna till skönsång och vi hann med det på 12 minuter, måste vara något sorts rekord! Glada patienter som gav oss applåder och ville ta kort resulterade i en fantastiskt bra start på dagen. Dagen flöt på oerhört lugn för att vara en fredag och vi hann med lussekattsfika på eftermiddagen. Sedan var det dags för mig att dra hemåt och plocka fram glögg för kvällens glöggmys.

Efter att vi druckit glögg med T & K så gick vi in till stan och st. Nikolai-kyrkan för riktigt Luciatåg! Fint och stämningsfullt men iiiinget Luciatåg är så bra som Ingarps! Så är det bara!

Idag har vi städat lite men mest stökat ner. Vi skulle sortera och städa ut och slänga men har mest blivit att lägga grejer i högar och sen nu har vi tydligen lagt av med städningen.. Får nog ta oss i kragen och städa klart innan det blir till att lägga fötterna högt och njuta av lite mer glögg! :)

Over and out!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så mycket ni hinner med, håller med,ingarps Lucia var också i år av hög klass.