lördag 27 juli 2013

Hallonsylt

Recept:
Lika delar syltsocker och frukt/bär.
Det går bra att ta mer frukt/bär om man vill ha en "lättare" mindre söt sylt, men då håller den inte lika länge pga socker konserverar. Låt koka ca 5 minuter. Man kan skumma av sylten om man vill men jag brukar strunta i det, blir bra ändå! ;)

Häll kokande vatten i burkar och lock så de blir helt rena. Häll sen i sylt i burkarna, (jag brukar använda en kanna eller slev för det är vaaarmt att hälla ur grytan och missa...) Skruva på lock och ställ uppochner - så vakum bildas i locket = mindre möglingsrisk! :D

Smask!

(Ca 200g hallon räkte till en burk, tog 5 minuter att plocka i svärföräldrarnas trädgård! Snabbt och smidigt och tusen gånger godare än köpt sylt!)

Over and out!

Inga kommentarer: