onsdag 20 maj 2009

egentligen inte vatten

eftermiddagssolen värmer oss där vi sitter på trappan och småpratar, äter banan och väntar på mammor och pappor som snart ska komma uppför backen. barnen berättar om vad de har gjort i helgen och vad de ska göra i veckan. eller.. ja, de berättar om allt.. (och inget)
ett barn har varit på Liseberg och berättar glatt att han kunde åka "slänggungan" alldeles själv. alla andra sitter tysta en stund och låter denna oerhört spännande information sjunka in.. när det gått ett tag och detta har fått hänga i luften ett tag så frågar jag om han åkt något mer än slänggungan. han skiner upp och börjar att berätta (med banan i munnen) och de andra barnen imponeras ännu mer av hans besök på nöjesfältet. men när pojken kommer fram till:

"...och så åkte vi vattenkopporna också" så kan jag inte hålla mig utan fnissar lite diskret bakom handen. han får då respons från i alla fall häften av de andra barnen som "OCKSÅ har åkt VATTENKOPPORNA."

alla barnen har haft vattkoppor under våren och att då blanda ihop det med "kaffekopparna" på Liseberg är ju inget konstigt.

1 kommentar:

e sa...

Nu fnissar jag också...