torsdag 26 juni 2014

Fläder - både saft och marmelad.

I år gjorde jag flädersaft för andra gången i mitt liv och gjorde på samma recept som förra året och det receptet hittar ni här.

Nytt för detta året var att jag snubblade över ett recept på marmelad man kunde göra av de fläderindränkta citronerna. Modifierade receptet lite (som vanligt) och det blev så här: 14 citroner som legat i flädersaften, 1 kg socker och 2dl av den nya koncentrerade flädersaften.

Mixa alla citronerna med skal och allt, tills det blir slätt och rör sedan i socker och saft. Koka upp och låt koka i 10-20 minuter tills det blir lite "segt". Häll upp på väl rengjorda burkar och om man vänder dem upp och ner så får du vakum i burken! Sådär. Svårare än så är det inte att ta tillvara på citroner som ändå skulle slängas! Känns bra! Och gott blev det också! 

Flädersaft på G.

Fin marmelad på "gamla citroner"

1 kommentar:

Anonym sa...

smart, mina klasar och citronskivor ligger i källaren, då kan jag göra som du om en vecka/ mor