Björnbärsgrottor - som hallongrottor fast med björnbär. (Såklart).
ca 25 stycken
Ingredienser:125 g smör ½ dl florsocker 2 dl vetemjöl1 påse marsánpulver ½ tsk bakpulver Björnbärssylt till fyllning - ca 1 tsk/kaka
Glasyr: 1 dl florsocker½ msk vatten
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg alla ingredienser i en bunke och rör/vispa ihop. Om degen inte riktigt går ihop kan du tillsätta 1–2 tsk vatten. Rulla degen tillca 25 bollar och lägg i små kakformar. Tryck en djup grop i varje boll, nyp ihop eventuella sprickbildningar. Klicka i lite sylt med en tesked i varje grop. Grädda mitt i ugnen 7–9 minuter tills de har fått lite färg. Låt svalna på galler. (Om man vill ha glasyr är det först när de är svala den ska ringlas över!) Förvara grottorna i burk eller frys in dem.(Receptet är från "Svenska kakor och desserter" av Malin Landqvist).
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar